BRAVO! Djevojčica (4) je prodala svoje crteže, za bolesnu drugaricu prikupila 1.800 KM!

Četvorogodišnja Minja Pejaković iz Čelinca, uspela je u svojoj humanoj misiji, u kojoj je prodala sve svoje crteže, kako bi dala svoj doprinos u lečenju trogodišnje Sofije Mićević iz Banjaluke.

Mala devojčica je prodajom svojih slika prikupila oko 1.800 KM, a sredstva su uplaćena na žiro račun za pomoć devojčici Sofiji.

Na malom štandu ispred hrama Sv. Arhangela Gavrila u Čelincu, Minja je danas izložila svoja dela i cela tri sata se družila i slikala sa okupljenim humanim ljudima koji su došli da je podrže.

Pošto je interesovanje bilo veliko, posebno u poslednjem trećem satu prodajne izložbe, i pored toga što je ostala bez slika, devojčici nije bilo teško da nastavi sa crtanjem, dok su ljudi strpljivo čekali na nastanak dela ove male umetnice, prenosi Uno radio.

Minja čak ima i naručenih slika. Njen rad pojaviće se na humanitarnom koncertu “Čelinac za Sofiju” koji će biti organizovan 30. marta u Sportskoj dvorani u gradu na Vrbanji.

Minja se zahvaljuje svim ljudima koji su došli, kao i onima koji nisu, na slatkišima i na lepim rečima. Ona je ponosna na svoj grad, kaže za Uno radio njena mama Jelica.

Prodajom slika, Minja i njena porodica dali su svoj doprinos humanitarnoj akciji za pomoć u lečenju devojčice Sofije iz Banjaluke.

Porodica je i ranije napomenula da ne želi skretati pažnju na ovaj njihov gest, već da je cilj da se sva pažnja javnosti usmeri na prikupljanje pomoći za Sofiju.

Primer humanosti koji treba slediti i narednih dana. Uključimo se u akciju “Srcem za Sofiju”, svako na svoj način, sa sredstvima u skladu sa svojim mogućnostima. Zajedno možemo sve. Cilj nam je isti – ozdravljenje devojčice.

Izvor:http://blic.rs