HRONO DIJETA, UPUSTVA, RECEPTI ZA ISHRANU, PRAVLJENJE HRONO HLJEBA

Hrono ishrana potiče iz Francuske. Iako postoji još od 1986. godine na našim prostorima tek sada je veoma popularna. Hrono dijeta ne traži od korisnika da se odriče hrane radi postizanja idealne telesne težine. Može se sve jesti, samo je bitno u koje vreme i u kojoj količini.

Veoma važnu ulogu kod hrono dijete imaju količina kalorija, kao i kombinovanje različitih namirnica. Preporučljivo kod ove dijete je da razmak između obroka bude pet sati, mada se toleriše od četiri do šest sati. Suhomesnati proizvodi su dozvonjeni, ali samo oni bez veštačkih aditiva, najbolje da budu domaći. Kukuruzno i pšenično brašno bi se trebalo izbaciti iz upotrebe, a u ishranu poželjno je uvrstiti ječmeno, ražano, heljdino ili ovseno.
Ujutru za prvi obrok najbolje je uneti dosta proteina i ugljenih hidrata, pa čak i masti, ali sve u granicama normale, nikako ne preterivati sa količinama. Kod hrono dijete idealan ručak je meso po izboru, ali bez hleba. Kod mesa dozvoljeno je i juneće, teleće, svinjsko i drugo to je već stvar ukusa. Obavezan dodatak uz