HRONO DIJETA, UPUSTVA, RECEPTI ZA ISHRANU, PRAVLJENJE HRONO HLJEBA

Recepti za hrono doručak
Čvarci, domaći hleb i kajmak – Ovo je odlična i ukusna kombinacija namirnica, ali se ne treba mnogo često jesti. Jednom mesečno sasvim je dovoljno konzumirati ovakav doručak. Na kriške domaćeg hrono hleba, preko kajmaka pospu se domaći čvarci, to je sve što je potrebno uraditi da bi se uživalo u ovakvom ukusnom doručku.
Hejda sa pržeenom slaninom, semenkama i kiselim mlekom veoma je lako pripremiti. Heljda se najpre skuva sa vodom u proporciji 1:3. Bitno je da se heljda potopi u vodu krajem dana i ostavi se tako do ujutru. Tada se voda zameni drugom vodom i kuva se samo 3 minuta, nakon čega je potrebno poklopiti je i ostaviti malo da odmori na sobnoj temperaturi. Semenke se pomešaju sa heljdom i kiselim mlekom i ukusni doručak je spreman. Pored laganog i finog ukusa, mora se napomenuti da je ovo pre svega jedan veoma zdrav obrok koji se preporučue dva puta u toku jedne sedmice.
Lepinjice i jaja – Za pravljenje lepinja potrebna je čaša kisele vode i jedno jaje. To se dobro umuti mikserom, a zatim se dodaju dve šolje brašna, malo sode, malo soli i malo limunovog soka po želji. Kašikom se vade lepinjice koje se fino oblikuju i nakon što se rerna zagrejala, peku se na 200 stepeni samo desetak minuta. Uz ove ukusne i brze lepinje dodaju se pržena jaja i doboja se izvanredan doručak.