MALIŠAN PREMINUO OCU NA RUKAMA: Govorilo se da je pao s romobila, ali obdukcija je otkrila strašnu istinu!

Mnoge je potresla vijest da je devetogodišnji dječak iz okolice Đurđenovca preminuo ocu na rukama, nakon što je, igrajući se u dvorištu porodične kuće, pao s romobila.
MALIŠAN PREMINUO OCU NA RUKAMA: Govorilo se da je pao s romobila, ali obdukcija je otkrila strašnu istinu!Međutim, sada se doznali novi detalji ove strašne tragedije. Doznalo se da je dječak nehotice ustrijeljen iz zračne puške te je ubrzo potom preminuo. Da tragedija bude veća, pušku je u rukama držao godinu dana mlađi član familije, objavio je Večernji list.

Navodno je familija, želeći zaštititi mlađeg člana, kazala mještanima i policiji da je dječak pao s romobila i pri padu udario o oštar predmet. No obdukcija je pokazala pravi uzrok smrti, ali policija ipak zasad ne iznosi nikakve detalje, jer je u toku istraga.

Zbog stroge tajnosti nejasno je i kako se puška našla u rukama osmogodišnjaka. Nadležni organi zato još ne daju nikakve najave o eventualnom podnošenju prijave. Ako bi bilo prijave, pravna je praksa takva da bi najvjerojatnije trebali odgovarati roditelji dječaka u čijim je rukama puška opalila.

– Pao je s romobila i umro – rekla je novinarima Večernjeg lista uplakana žena koju su zatekli pred vratima mališanova doma. Na kući je crna zastava, ispod nje gore svijeće. Tri njegova brata bez riječi, zamišljena, stoje na dvorištu.

– Nemamo vam što reći – dodao je mlađi muškarac. Kako se ranije pričalo, mališan se igrao romobilom, a odjednom su začuli krik i vidjeli ga kako leži na tlu. Dotrčali su baka i otac, a mališan se navodno požalio kako ga boli u prsima, no nisu vidjeli nikakve povrede. Ponijeli su ga prema automobilu, kako bi ga odvezli u bolnicu, a tad je stigla i Hitna pomoć. Međutim, dječak je umro, kako su rekli, ocu na rukama.

– Čuli smo da je pri padu s romobila vjerovatno slomio rebro koje je probilo pluća i izazvalo krvarenje u tijelu, ne znamo detalje – govori jedan mještanin.

Iz izvora bliskih istrazi doznaje se da je postojalo više verzija ovog događaja, ali istražitelji su na kraju ostali pri onoj sa puškom.

Familija se u okolicu Đurđenovca doselila iz Bosne i Hercegovine nakon rata, a preminuli dječak ima tri brata. Mališan je pokopan na groblju u Đurđenovcu.