Najbolji trikovi sa sodom bikarbonom: Svaka žena treba da ih zna!

9. Mrlje – odlična je za ukljanjanje fleka. Natopite odjeću u smjesi od 4 l vode i šolje sode bikarbone, a za nekoliko minuta primjetićete kako se prirodna boja vraća na odjeću.
10. Neprijatan miris frižidera – Frižider ili zamrzivač čistite vlažnom krpom i sodom bikarbonom. Nakon toga isperite čistom vodom. Ona će, takođe, upiti i mirise iz vašeg frižidera. Naspite je u posudu i ubacite u frižider te je promješajte s vremena na vreme. Mijenjajte je svaka dva mjeseca.

 

11. Nakit – vraća nakitu izgubljen sjaj. Za čišćenje srebra pomoću sode bikarbone biće vam potrebno: 1 kašika sode bikarbone, 1 kašika morske soli, posuda i krpa. Skuvajte vodu i so dok ne prokuva, sklonite sa ringle i stavite sodu bikarbonu i nakit. Ostavite da odstoji 15-20 minuta i zatim ga prebrišite.
12. Čirevi – djelotvorna je u liječenju čira na želucu. Soda bikarbona je efikasan lijek protiv bolova kod čira u želucu. Ona trenutno neutrališe stomačnu kiselinu i olakšava stanje, a potrebno je da rastvorite 1-2 kasicice u punu času vode.

 

13. Izbjeljivanje zuba – Umočite četkicu u sodu bikarbonu i istrljajte zube.
14. Opekotine od sunca – umiruje opekotine na koži. Soda bikarbona izvlači toplotu, umiruje bol i pomaže brži opravak kože. U pola litre voda stavite jednu kašiku sode bikarbone, pa u rastvor umočite krpu i držite je na oštećenoj koži dok se ne osuši ili zagrije previše pa je opet pokvasite.
15. Omekšava grašak i pasulj – pripremite ih brže za kuvanje. Dodavanje sode bikarbone u pasulj ili grašak dok se potapa ili kuva može spriječiti nadimanje i brže ih omekšati. Potopite ih u vodu i ostavite tako da prenoći.
Izvor: stil.kurir.rs