OVO ĆE VAS SIGURNO ZANIMATI : Evo šta znači prvo slovo vašeg imena !

Vaše ime može značiti dosta toga! Evo šta o vama otkriva prvo slovo imena

A: Ukazuje na snažnu ličnost i individualca koji živi prema svojim pravilima. Osoba sa ovim početnim slovom imena jako je energična i hrabra na putu prema ostvarenju ciljeva. Iako, u ljubavnom planu često ima problema te prolazi kroz više ozbiljnih veza kako bi pronašli nekog ko će biti njihova podrška u ciljevima.

B: Ako je ovo početno slovo vašeg imena, onda ste vrlo vjerovatno temepramentni i emotivni u tuđim očima. Često se žrtvujete za druge na sopstvenu štetu. Ovo slovo povezano je i sa užicima u alkoholu, kuhanju, seksu.. Jako ste vrijedni ali znate biti nedosljedni i jako je teško da pronađete balans u životu. Vrlo često se za cijeli život vežete samo za jednu osobu s obzirom na to da niste zaljubljive prirode.

C/Ć/Č: Označava vrckavu, pouzdanu i osjećajnu osobu. Jako ste obazrivi i razumni te odlični obiteljski tipovi. No, možete imati i negativnu stranu – ako vam neko stane na put, postajete hladnokrvni i osvetoljubivi.

D/Đ/DŽ: Jako ste senzualni i izvrsni ljubavnici. Držite do svog obećanja a samo rijetkima dozvoljavate da vam se približe. Posjedujete snažnu karizmu i mnogo energije te vas mnogi žele u blizini.

E: Simbolizira osobu društvenog karaktera koja jako cijeni prijateljstvo i druženje. Imaju zlatne ruke, kreativni su i vole praviti sitnice ili popravljati. Nisu baš najvjerniji tipovi u vezi i skrašavaju se tek oko 40-ih godina.

F: Označava izuzetno optimističnu osobu, veseljaka i osobu koja u svemu vidi dobru stranu. Bolji su u društvu nego u vezi. Oprezni su i skloni platonskoj ljubavi.

G: Filozofski nastrojena osoba koja naprosto voli razgovarati i raspravljati. Nerviraju ih površne osobe, duhoviti su i traže smisao života u vjeri, meditiranju ili stilu života. Uredni su ali i lakovjerni u društvenim odnosima pa često bivaju razočarani.

H: Označava osobu sa izraženom kreativnošću. Visoko ste motivirani, volite stvari pod kontrolom i predstavljate prave perfekcioniste. Vrlo često vam ljubavni odnosi predstavljaju prepreku na profesionalnom planu jer vas iscrpljuju. Suđeno vam je da budete uspješni i bogatiji od drugih.

I: Pravedni ljudi koji vjeruju da su skoro uvijek u pravu. Vrlo su dobronamjerni i vole da je sve pod koncem te ih nerviraju osobe koje prema redu nemaju poštovanja. Posjeduju vrlo istančan ukus i vole da uče nove stvari. Nemaju kompromisa u odnosima.

J: Vas ništa ne sprječava da dobijete ono što želite – i na poslovnom i na ljubavnom planu. Vrlo ste iskreni i direktni pa imate dosta neprijatelji, ali pravi prijatelji cijene vašu vrijednost i to vam ne zamere. Vrlo vam je važno pronaći stabilnog partnera koji će vam pružiti dovoljno pažnje.

K: Ove osobe su pravi ekstremi te u životu prolazite kroz mnoge uloge: krenuvši od buntovnika, zavodnika do obiteljskog čovjeka. Jako ste snažni i emotivni, te volite biti u centru pažnje.

L/LJ: Osoba sa ovim početnim slovom imena vrlo je energetična i karizmatična te provodi život u odupiranju tome da se smirite i radite ono što vam drugi nalažu. Volite putovati i širiti svoje vidike, te skakati iz jedne veze u drugu.

M: Hrabre, inteligentne i marljive osobe. Isto tako su i jako odani prijatelji koji daju izvrsne savjete. Međutim, posjeduju prikrivenu manipulatorsku crtu što im omogućava da dobiju šta god požele. Dobri su ljubavni partneri i puni ljubavi i razumijevanja kao roditelji.

N/NJ: Simbolizira osobe sa izraženim sposobnostima predivđanja, planiranja i računanja. Komunikacija vam je izvrsna ali vas drugi često doživljavaju kao ekscentrika zbog vaše kreativnosti i vizije. Uživate u analiziranju tuđeg ponašanja i traženju skrivenih značenja. Često ste nepovjerljivi u ljubavi kad vam neko slomi srce.

O: Označava mudru i obrazovanu osobu. Mnoge osobe sa ovim početnim slovom su pisci, profesori ili generalno se bave edukacijom. Posjeduju visoke moralne principa i njih se i drže. Srodnu dušu uobičajeno sreću u ranim godinama. Brzo ulaze u sukob sa drugim ljudima, ali ih ipak većina poštuje.

P: Vrlo bistri i talentovani ljudi. Još u ranim godinama dokazuju da su puno zreliji od ostalih. Obično vas privlače impresivni ljubavni partneri. Volite dobru zabavu ali isto tako znate i biti jako dramatični pa vas često znaju opisati kao teške osobe.
R: Izuzetno odana osoba, puna suosjećanja i pokazuje naklonost. Međutim, to pokazuje samo bliskim osobama, a sa ostalima drže daljinu. Nisu baš društveni i najviše vole svoj mir i naručje ljubavnog partnera. Iznimno vole izazove i jako su ambiciozni.

S/Š: Pojedinci koji zrače seksepilom i privlačnošću. Volite izlaske, glamur, lijepe stvari i da budete u centru pozornosti. Većina završi kao političar, model, pjevač ili glumac. Ne znače vam puno materijalne stvari.

T: Hiperaktivna osoba, uvijek zaposlena i stalno o nečemu razmišlja. Katkad ste tako zauzeti da teško održavate prijateljske i ljubavne odnose. U početku se fokusirate na ljubav i svaka veza predstavlja fatalno iskustvo, ali kasnije tražite prizemnije stvari poput uspjeha u poslu i stvaranja obitelji.

U: Poprilično neorganizirane osobe čiji se život doima kaotičnim i užurbanim. No, ove osobe jednostavno vole taj osjećaj pritiska koji ih gura prema naprijed. Nisu osobe koje vole biti same te su uvijek u potrazi za društvom. Iznimno su odani ljubavni partneri ali i previše se posvećuju vezi.

 

V: Vi ste prizemni, praktični i skoro nikad ne ostajete bez riječi. Snalažljivi ste pa stalno pronalazite nove ciljeve i projekte kojima se u potpunosti posvećujete. Ako nešto nije po vašem, znate biti pasivni te ste i veliki ljubitelj ogovaranja. Strastveni ste u ljubavi ali i ljubomorni.

Z/Ž: Puni ste povjerenja u druge i pažljivo birate prijatelje. Rođeni ste vođa, pa ste inicijator mnogih aktivnosti i druženja. Naprosto uživate u ulozi savjetnika, iako rijetki traže savjet od nekog. Lakovjerni ste u mlađoj dobi tokom ljubavnih odnosa, pa često bivate povrijeđeni.