Pas lutalica našao NAPUŠTENU BEBU u smeću i u ZUBIMA je odnio do prve pomoći!

Pas lutalica postao je svjetski heroj, zvijezda o kome bruje svi svjetski mediji. I to sa ogromnim razlogom!
Naime, priča nas vodi u daleku Saudijsku Arabiju. Priča koja nam još jednom dokazuje koliko su psi plemeniti, bilo da žive u domu ili su napušteni – njihova srca su uvijek ogromna!
Dok je Pas lutalica tragao okolo za hranom, našao je na novorođenče! Beba koja je, činilo se, rođena samo nekoliko sati ranije! U prilog tome govori i činjenica da je pupčana vrpca i dalje bila vezana za bebu!
Pas je obazrivo, tiho i pažljivo prišao bliže bebi. U zubima ju je nosio nekoliko stotina metara, sve do obližnje kuće, ispred čijeg praga ju je i ostavio! Onda je počeo da laje! Kao da je željeo da dozove nekoga ko bi spasao ovog majušnog, nezaštićenog dječaka!
Članovi porodice koji su živjeli u toj kući čuli su psa kako očajnički grebe i laje, tražeći pomoć! Otvorili su vrata i zanijemili od prizora! Porodica je novorođeno dijete odnijela u bolnicu, a čudesna stvar je da je dječak preživio!
Spasen je samo zahvaljujući ovom čudesnom psu, objavio je saudijski dnevni list “Sada” i dodao da je bebu ostavila majka u blizini kante za smeće!