Prije 3 godine, umrla mi je mama. Otac nije plakao, ali sam uvijek sebi govorila da sigurno ne želi da ga ja gledam takvog…

Prije 3 godine, umrla mi je mama. Otac nije plakao, ali sam uvijek sebi govorila da sigurno ne želi da ga ja gledam takvog. Otac i ona su imali složan odnos i nisu se svađali bar ne dok sam ja bila tu. Prije godinu i pol otac je rekao da je upoznao ženu koja mu se dopada, i popričao sa mnom o tome da li bi mi sve to smetalo. Zapravo, nekako i jeste ali sam htjela da njega vidim sretnog.
Zajedno smo toj ženi smišljali poruke i slali cvijeće jer živi u drugoj državi, kad bi došla kod nas izvodila sam je po kafićima i gradu kad bi otac radio. Trudila sam se da imamo što bolji odnos, sve zbog oca. Već 2 i pol mjeseca ona živi sa nama. Jučer sam saznala da je moj otac nju upoznao 72-73 godine, da ju je volio i da je mamu varao sa njom, dugo, dugo godina. Iako sam se jutros iselila iz stana, iako ih ne želim nikad više vidjeti osjećam se bijedno i jadno, mislim da sam izdala svoju mamu.