Pronašla je ovu napuštenu bebu u smeću: Pogledajte kako izgleda njeno lice 2 godine kasnije

Sarah Conque, 28-godišnjakinja diplomirana terapeutkinja još tokom studija odlučila je kako želi pomagati djeci sa invalidetom na Haitiju.

U januaru 2014. mlada žena ušla je u medicinski centar držeći tromjesečnu bebu Niku. Nika je bolovola od hidroencefalije, stanje u kojem se likvor nakuplja oko mozga zbog čega glava nabubri.

Nika je bila strašno pothranjena i bila joj je potrebna hitna medicinska pomoć. Nažalost Nika je svojoj biološkoj majci više bila “sramotna tajna” nego dijete kojem je potrebna briga.
U augustu 2014., sedam mjeseci nakon što su malu Niku otpustili iz bolnice, Sarah je otišla posjetiti Niku. Instinkt joj je bio u pravu – Nika je bila potpuno sama u kući, ležela na vreći riže i okružena smećem

Sa 11 mjesi bila je teška manji od tri kilograma, ali onda se događa nešto nevjerovatno…

Bila je prostitutka, a navodno je i popila otrov kako bi prekinula trudnoću.

Sarah je uvjerila Nikinu majku da donese Niku u sirotište u bolnici kako bi dobila toliko zasluženu skrb.

”Prvi tjedan kako je Nika bila u mojoj skrbi, pogodilo me koliko je bila zanemarena i neuhranjena ova slatka djevojčica”, napisala je Sarah na svojoj web stranici, Mala ratnica Nika.

 

Njeni unutarnji organi počeli su otkazivati. Čak 99% djece s ovom dijagnozom, umre prije no što navrše godinu dana. Čudesno, unatoč neljudskim uvjetima, Nika je već bila pobijedila.

Borba i dalje traje, aliječnici su rekli Sarah da Nika umire te su joj rekli da se moli za čudo.
U februaru 2015. šest mjeseci otkako se brine o Niki, Sarah je i zakonski postala Nikin skrbnik. Njen partner, Stephen , dijeli njenu misiju da pruže Niki dom.

Nika je prošla dvije operacije na mozgu, ugrađen joj je šant koji drastično olakšava život.

Nika sada ima brižanu, pažljivu porodicu.

Pravi je borac.

atraktiva.in