Sigurnih pet znakova kada treba prekinuti vezu

Obratite li pažnju na najčešće znakove koji pokazuju da je zlatno vrijeme vaše veze prošlo, možete sačuvati svoj ponos i ono što je najvažnije – slobodu kako biste pronašli novog partnera…

Veza vam donosi više stresa nego lijepih trenutaka? Partnerovo lice koje vam je nekad mamilo osmijeh na lice, sada izaziva grč u želucu, a ponekad i sangry-couple-491342uze? Ako se čini da je vaša veza prošla svoje najbolje dane, možda je vrijeme da se pitate je li došao trenutak kada biste trebali krenuti dalje.

Jedna od najvećih pogrešaka jest ta što ljudi ostaju u vezama za koje znaju da nikamo ne vode. Ako volite sebe i svog p
artnera, oboje si dugujete da budete iskreni jedno s drugim i ohrabrite se da porazgovarate o onome što vas muči kako biste ponovno pronašli ljubav. No kako znati kada je vrijeme za prekid? Kada više nema smisla boriti se za ljubav? Odgovore na ta pitanja pokušala je dati savjetnica za veze Jennifer Oikle za Galtime.

1. Češće se osjećate povrijeđenima nego što se osjećate dobro. Sretna ljubav čini vas sretnima većinu vremena. Naravno, i zdrave veze sadržavaju dozu neslaganja, ali ako se većinu vremena zbog svoje veze osjećate tužno, ljutito ili tjeskobno, to je jasan znak da to nije prava veza za vas.

2. Ono što ste nekada voljeli sada vas živcira. Suprotnosti se privlače, a na početku svake veze dobitna je kombinacija uzavrela strast i vrući seks. No tijekom vremena razlike mogu isplivati na površinu. Ako je netko sramežljiv, a partner ekstrovertiran, jedino što ta veza može donijeti jest izazivanje osjećaja nesigurnosti u prisutnosti osobe s kojom ste u vezi. Dakle, ako partnerova osobnost postaje kamen spoticanja, vrijeme je da – odete.

3. Radije biste bili negdje drugdje. Na početku veze provodite više vremena zajedno. Dopisujete se i šaljete SMS-ove. Iako je normalno da polako jenjava želja da  neprekidno budete zajedno, izbjegavanje poziva ili dogovori za kave s prijateljicom baš u vrijeme kad ste se trebali sastati jasni su znakovi da vam je s njime dosadno i da je zavladala apatija u odnosu.

4. Nastavljate stare svađe. Odnos u kojem su partneri dovoljno zreli pa uspijevaju prevladati probleme, kasnije postaje još mnogo dublji. Ako probleme ne uspijevate riješiti, već ih uvijek iznova izvlačite, morat ćete priznati da nemate razumijevanja za partnerove potrebe, kao ni on za vaše.

5. Pogled vam bježi. Ako ste zaljubljeni, vjerojatno ne skidate pogled s ljubavi vašeg života. No, kada ljubav splasne, vi ćete ponovno progledati i otkriti da na svijetu ima i drugih prilika. Prihvatite li ponudu za ručak sa svojim bivšim ili vam je konobar u lokalnom kafiću odjednom postao jako seksi, to znači da je vaše srce postalo otvoreno za nove mogućnosti

Leave a Reply