Tajming (broj telefona)

Hajde da pričamo o vremenu. Uraditi pravu stvar je samo pola posla. Uraditi pravu stvar u pravo vreme je naš cilj. Tajming u ljubavi sam lepo pokrio u Ključu, međutim, nisam baš specifično pokrio u vezi traženja broja telefona (odnosno početka sastančenja) očekujući da ćete se snaći. Pošto mi je došlo nekoliko pitanja na tu temu, hajde da rešimo dileme.

Ranije sam pravio greške kao što su traženje broja telefona prebrzo ili ga nisam uopšte ni tražio kada je trebalo. Propuštao sam prilike kojih nisam ni bio svestan. Osećao sam da negde grešim i da nešto mora da se opegla. Da, to je tajming. Objasniću vam.

Više puta u životu mi se dešavalo da kažem sebi “Ma videću je sigurno još nekoliko puta, potražiću broj sledeći put kada je bolja prilika” i onda je ne vidim više nikad ili posle veoma dugog perioda kada ja u njenom mozgu više ne postojim. Takođe mi se više puta dešavalo da kažem sebi “Ovaj razgovor je na dobrom putu, vreme je da joj potražim broj” i onda saznam da nisam njen tip, ili da ima momka, ili odemo na 1-2 sastanka i ne sviđa mi se i onda mora da je gledam godinama, ili najgore zabavljam se sa njom neki mesec, a radimo zajedno i onda okrene ceo ženski pol protiv mene kada je ostavim (uključujući i pretpostavljene).

Grešio sam u tajmingu. Nisam razmišljao. Radio sam pravu stvar (traženje broja i prelazak na sastančenje) u pogrešno vreme. Onda sam rešio da sebi napravim strategiju koju ću podeliti sa vama sada.

U smislu tajminga, delim devojke u rasponu na one koje su mi totalni neznanci i vidim ih jednom u životu do onih sa kojima provodim najviše vremena (nekad i 8 sati dnevno). Ceo moj plan akcije se bazira na sledećem principu:

Što je naša povezanost manja – to sam brži, direktniji i eksperimentalniji (u mom slučaju).
Tom analogijom:
Što je naša povezanosti veća – to sam sporiji i indirektniji.

Na primer, ako se gledamo u klubu, tada mogu samo da priđem i bukvalno ne kažem ništa samo joj dodam moj telefon sa brojčanikom da upiše broj. I uspevalo mi je. Nisam izgovorio ni reč. Pokušajte i sami. Nadam se da shvatate prvi deo principa. Ovde možete čak i da eksperimentišete sa rečenicama, humorom i stavom. Samo u ovom slučaju (ako je vaša interakcija trajala manje od 20 sekundi) možete prekršiti moje pravilo od 5-9 dana i to samo prilikom prvog poziva. Pozovite ranije ali i dalje izbegavajte zvanje u petak ili subotu. Međutim, ja sam ipak za 5-20 minuta interakcije i dubljeg impakta pre pitanja za broj telefona.

Sledeće su one koje viđam sa vremena na vreme, ali su mi i dalje nepoznate. Ovde ja radim na tome da joj povećam zainteresovanost pre zatvaranja. Tek posle jasnih znakova zainteresovanosti (zaljubljenosti) ja zatvaram pitanjem za broj. U suštini kombinujem indirektan i direktan flert u zavisnosti od situacije u kojoj se nalazimo. Sredina mora da bude takva da ja mogu da je napustim ako ne ide sa tom devojkom(ne moram da je gledam svaki dan ako eventualno raskinemo). U ovom slučaju morate sagledati vašu situaciju i sami doneti odluku kada potražiti broj.

Na kraju, tu su devojke koje su mi poznate i koje viđam često i redovno. Ovde sam apsolutno pasivan ali zavodljiv. Ne samo da radim na tome da joj podignem zainteresovanost (zaljubljenost) već joj procenjujem i karakter. Ono što takođe procenjujem je faktor rizika (da li ona odlučuje o mojoj budućnosti, da li je moj šef ili čovek koji odlučuje o mojoj budućnosti zaljubljen u nju,  šta će biti ako je povredim, itd). Ako mi se sviđa njen karakter, imamo hemije i vredna je rizika – tek tada bi se upustio u nešto romantično sa tom osobom.

Momci, tajming je vrlo bitan. Nadam se da ćete u potpunosti shvatiti i primenjivati ovaj post jer ćete definitivno da poboljšate efektivnost, a na kraju i rezultate.

Pročitajte i Polja zavođenja.

Na vašoj sam strani.

Ukoliko ste novi čitaoc, i ovo vam deluje logično, pročitajte Za nove čitaoce.

Ako ste zainteresovani za puno puno više od ovoga, odnosno za moju školu ljubavi razmislite o mojim knjigama Ključ i Dijamantsko jezgro.