Zbog ovih stvari je muškarac nesretan i u dobrom braku– 10 najvećih muških strahova

Da li je moguće da i muškarci imaju strahove za koje samo oni znaju? Iako izgledaju tako odlučno i snažno. “Nema šanse!” rekla bi većina žena.

Ali to je samo jedan od nametnutih stereotipa. Evo o čemu većina muškaraca. Evo o čemu većina muškaraca brine i koji su njihovi najveći strahovi kojih oni možda nisu toliko ni svjesni.

NOVAC

Ovo je najčešća muška briga.Muškarac čak i ne mora biti u ljubavnom odnosu, ali opet će brinuti o novcu. Uvjeren je da je to ključ uspješne veze. Ali žene više žele pažnju. Ali ako je nekim slučajem vaša partnerka zainteresirana samo za novac onda vas i ne zaslužuje.

VISINA

Među glavnim karakteristikama “idealnog” muškarca je i visina. Kada bi žene za visinu žene manje marile onda bi i niži muškarci imali šansu kod njih.

IZGLED

Žene još prije muškarca uče da moraju imati idealno tijelo tokom cijelog života. Misle da stalno trebaju ići na dijete. Kod muškaraca nije tako, ali to ne znaci da oni o svom fizičkom izgledu ne brinu ili da se ne upoređuju sa muškarcima koje viđaju u časopisima. Ne provode toliko vremena u teretani uzalud.

LJUBOMORA

Ljubomora kod muškarca nije ocigledna, ali im povrijeđuje samopoštovanje. Dok pričate o kolegi i njegovom jako dobrom smislu za humor, neće izgledati tako, ali će se konstantno upoređivati sa njim i brinuti se da bi mogao biti zamijenjen istim. Iskreno porazgovarajte s njim i pokusajte mu objasniti da on zaista nije prijetnja.

MANJAK ISKUSTVA

Najgora noćna mora svakog muškarca je manjak iskustva. Stoga pokušavaju izgledati kao iskusni ljubavnici, pa zbog toga i lažu o broju djevojaka koje su imalki. Ali zapravo se plaše da ne bi uradili nešto pogrešno.

DLAKE

Ovo je njihov vječiti problem. Ako ih imaju malo, pitaju se da li su dovoljno muževni. Ali ako ih imaju previše, pitaju se da li to izgleda zastrašujuće ili neuredno. I nešto najgore što im se može desiti je ćelavost.

DIJETA

Možda je čudno čuti rečenicu od muškarca koja glasi “Na dijeti sam.” Ali i oni se brinu o hrani koju unose i o svom tijelu. Svi žele biti u dobroj formi, ali o tome rijetko pričaju.

LJUBAVNA VEZA

Muškarci nisu brutalni i brinu se o tome kako sačuvati vezu. Naravno da mare za nju. Stoga pustite neka brinu.

KOLIKO JE NJEGOVA PARTNERKA IMALA VEZA PRIJE NJEGA

Ukoliko je ima više partnera nego on, sa svima će se porediti. Ali i brinuti ce se da ste iskusniji. Objasnite mu da je to PROŠLOST.

POKAZIVANJE EMOCIJA

Od djetinjstva im se govori da muškarci ne plaču. Roditelji ih žele učiniti sposobnim kako bi mogli zaštititi porodicu, ali ovo je loš način. Odrastaju u strahu da će biti slabi ako pokažu emocije.